Zaštitite se prirodnim putem

Biljke koje jačaju imunološki sistem

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Biljke koje jačaju imunološki sistem
Foto: Ilustracija

U doba kada su virusne infekcije sveprisutne, pronalazak prirodnih načina jačanja imuniteta postaje sve važniji. Dok se moderna medicina bori s različitim virusima, postoji bogato biljno carstvo koje nudi podršku našem tijelu u borbi protiv invazivnih mikroorganizama.

Evo nekoliko biljaka koje su se pokazale korisnima u jačanju imunološkog sustava i pružanju podrške organizmu tijekom borbe protiv virusnih napada:

Echinacea: Ova biljka poznata je po svojim imunostimulacijskim svojstvima. Bogata je antioksidansima i fitonutrijentima koji mogu pomoći tijelu u borbi protiv infekcija.

Đumbir: Osim što je ukusan dodatak jelima, đumbir je također poznat po svojim protuupalnim i antivirusnim svojstvima. Čaj od đumbira može biti izvrstan saveznik u borbi protiv prehlade i gripe.

Bijeli luk: Još jedan moćan saveznik u borbi protiv virusa je bijeli luk. Svojim antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima, bijeli luk može pomoći u jačanju obrambenih mehanizama tijela.

Kurkuma: Aktivni spoj kurkumin u kurkumi poznat je po svojim snažnim protuupalnim i antivirusnim svojstvima. Dodavanje kurkume jelima ili konzumacija čaja od kurkume može pomoći u jačanju imunološkog sistema.

Med i limun: Kombinacija meda i limuna poznata je po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Dodavanje ovog spoja toplom čaju može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i gripe.

Cimet: Osim što dodaje ugodan okus raznim jelima, cimet također ima antivirusna svojstva. Dodavanje cimeta u jela ili konzumacija čaja od cimeta može pružiti podršku imunološkom sistemu.