Neka najbolje godine traju

Zaštitimo kožu iznutra

Zbog svog kontakta s vanjskom sredinom, naša koža je konstantno izložena štetnom djelovanju fizičkih i hemijskih faktora iz vanjske sredine kao što su: duhanski dim, prašina, zagađenja iz vazduha, suh i topao vazduh te hemijski spojevi iz različitih kozmetičkih preparata. Ipak najznačajniji negativni faktor je ultravioletno (UV) zračenje, a promjene koje uzrokuje na koži nazivaju se „fotoaging“ odnosno fotostarenje. Prirodni izvor UV zraka je sunce, a umjetni izvor su solariji. UV zrake u koži uzrokuju nastajanje slobodnih radikala, visokoreaktivnih spojeva koji oštećuju pojedine strukture ćelija kože ali i kolagena i elastična vlakna kože.

Sigurno se onda pitate kako zaštititi kožu od svih štetnih spojeva s kojim svakodnevno dolazimo u kontakt. Možemo li ih izbjeći? Odgovor je ne, ali koži možemo pružiti dodatnu zaštitu iznutra.

Altioks® štiti kožu iznutra

Alfa-lipoinska kiselina je jedan od najvažnijih i najjačih prirodnih antioksidanasa. Kliničkim studijama su dokazani korisni efekti primjene alfa-lipoinske kiseline na izgled i zdravlje kože. Dodatak alfa- lipoinske kiseline standardnoj prehrani kod žena s izraženim fotostarenjem kože rezultirao je smanjenjem bora i hrapavosti kože te značajnim poboljšanjem u izgledu kože. Alfa-lipoinska kiselina kao snažan antioksidans može usporiti starenje kože, a posebno starenje izazvano štetnim djelovanjem UV zraka.

Altioks®  sadrži 200 mg alfa-lipoinske kiseline idealan je antioksidans i dodatak prehrani. Altioks® se preporučuje svim osobama starijim od 40 godina,  te osobama sa štetnim životnim navikama: pušači, osobe koje konzumiraju brzu hranu, alkohol, osobe izložene zračenju i sl. Takođe, Altioks® se preporučuje svim odraslim osobama, muškarcima i ženama koji žele dodatno zaštititi organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala, zadržati mladolik izgled i usporiti proces starenja.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://altioks.ba/

Piše: dr. Suada Ikić – Ramić

(Čuvajzdravlje)