Zdravlje

3 namirnice koje 'skladište' masnoću na trbuhu i bedrima

Autor: ČuvajZdravlje.ba
3 namirnice koje 'skladište' masnoću na trbuhu i bedrima

Hrana koju jedemo je gorivo za naše tijelo. Ona nas pokreće i daje nam energiju. No postoje namirnice koje naš organizam ne treba te koje uzrokuju nakupljanje masnoća na trbuhu. Doznajte koje te ih izbjegavajte u širokom krugu.

Čips
Grickalica koja izgleda bezazleno i koja je neizostavni dio kućnih zabava zapravo je pravo zlo za vaš trbuh. Osim što je prepun loših masnoća koje se gomilaju oko struka te soli koja izaziva nadutost, čips otvara apetit i tjera vas da ga grickate bez prestanka.

Tako se šaka čipsa vrlo brzo pretvara u praznu vrećicu. Isto tako, ova grickalica usporava probavu te može izazvati i zatvor.

Gazirana pića
Svi smo svjesni kako gazirani sokovi sadrže velike količine šećera. Ljubitelji ovog napitka često će posegnuti za dijetalnim verzijama, sve kako bi smanjili unos kalorija.

No istraživanja potvrđuju kako prelaskom na dijetalne sokove niste učinili ništa dobro za vaše tijelo, a tako niti za vaš trbuh.

Naime Osim što će vas mjehurići iz pića napuhnuti kao balon, ovaj napitak odgovoran je za rast trbuha i gomilanje masnoća na području struka.

Pizza
Slasna pizza mnogima je omiljeno brzinsko jelo. Kako bi izbjegli dodatne kalorije većina poseže za light varijantama bez mesa te s dodatkom povrća, no s mesom ili bez njega, pojedete li pizzu znajte kako ste tijelo 'napunili' brojnim praznim kalorijama i masnoćama koje se gomilaju na vašem trbuhu i bedrima.

Pizze koje naručujemo u restoranu sadrže veliku količinu nezdravih masnoća, kolesterola i šećera, a sve to 'napada' naš trbuh i bokove. Najbolje verzija ovog jela je ona koju pripremate sami, kod kuće, kada možete kontrolirati ono što jedete.