Zdravlje

Ovo su namirnice koje će vam pomoći da povećate tjelesnu težinu

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Ovo su namirnice koje će vam pomoći da povećate tjelesnu težinu
Idealna tjelesna težina zavisi od vaše visine, starosne dobi i spola. Ako ste u kategoriji onih kojima je potrebno da povećaju težinu, jedan od najboljih načina je da konzumirate određene namirnice. Taj način je jednostavan i efikasan te nema sportednih efekata. Neki od uobičajenih razloga za nedovoljnu kilažu jesu pretjerana fizička aktivnost, preskakanje obroka, post, strest, pogrešna ishrana, tuberkoloza, rak, dijabetes, genetski faktori, nedostatak sna i slab probavni sistem.

Konzumiranje zdjelice riže svakodnevno može pomoći da dobijete željene kilograme. Tome pomaže i puter od kikirikija koji će, ako ga konzumirate svakodnevno, stavljate u šejkove, smoothije i hljeb također imati isti efekt.

Mango i mlijeko su kombinacija koju možete konzumirati svakodnevno tokom jednog mjeseca i to dva do tri puta dnevno za najbolje rezultate.

Med i banana su sigurna kombinacija za prirodno i zdravo povećanje tjelesne težine ukoliko ih konzumirate redovno.

Pečeni indijski orah također pruža dobre rezultate. Treba ga pržiti sve dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Potopite u vodu 30 grama grožđica i 6 do 7 sušenih smokvi te tako ostavite tokom noći. Sljedećeg dana ih pojedite te isto radite mjesec dana za željene rezultate.

Supenu kašiku pročišćenog maslaca pomiješajte s kašikom šećera i ovu mješavinu uzimajte dvaput dnevno nakon jela.

Jedine kuhani krompir svakog dana u periodu od dva mjeseca i vaša tjelesna težina će se povećati. Za još bolje rezultate dodajte puter.

Banana i mlijeko su još jedna efikasna kombinacija za povećanje tjelesne težine. Pojedite jednu bananu svakog jutra, a potom popijte čašu toplog mlijeka zaslađenog jednom kašikom meda.

Izgnječite šaku badema i dodajte u mlijeko koje kuha te mješajte 8 do 10 minuta, a zatim popijte. To pijte svakog dana u periodu od jednog mjeseca i povećat ćete svoju tjelesnu težinu.

Čuvajzdravlje.ba / Klix