Zdravlje

Što Big Mac radi vašem tijelu jedan sat nakon što ga pojedete?

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Što Big Mac radi vašem tijelu jedan sat nakon što ga pojedete?

Nova istraživanja pokazuju da u prvih 10 minuta nakon pojedenog Big Mac hamburgera, razina šećera u krvi se podiže na abnormalno visoku razinu, a kalorije koje unesete vam pomognu da se fenomenalno osjećate - kao da vam je najbolji dan u životu. Međutim, ubrzo nakon tog osjećaja javlja se pad u raspoloženju i žeđ.

Natrij koji se nalazi u tom hamburgeru (cca 2,3g soli) čini da vaši bubrezi rade ubrzano kako bi tu sol izbacili, a time i vaše srce mora ubrzano raditi kako bi zadovoljilo dovoljnu količinu krvi. Krvni tlak se povećava, a šokantna činjenica jest da te nuspojave mogu izazvati srčane bolesti i u nekim slučajevima moždani udar.

Nakon 40 minuta, izgubili ste kontrolu nad razinom šećera u krvi zbog čega slijedi osjećaj gladi.

Organizmu je potrebno 24 do 72 sata kako bi probavio unesenu hranu. Ukoliko je riječ o hamburgeru ova brojka se znatno povećava, dakle kako biste ga u potpunosti probavili mora proći nekad i više od tri dana.

Ova vrsta hrane izaziva osjećaj zadovoljstva, što je similarno osjećaju koju pružaju razne droge i dovodi vas do kompulzivnog prejedanja.

Ukoliko želite uživati u hamburgeru, pokušajte ga rijetko konzumirati jer njegovi sastojci mogu uzrokovati teške posljedice vašem organizmu.