Zdravlje

U Goraždu od 15. jula Lifeline Festival umjetnosti i zdravog življenja

Autor: ČuvajZdravlje.ba
U Goraždu od 15. jula Lifeline Festival umjetnosti i zdravog življenja

Goražde će i ove godine biti domaćim LIFELINE Festivala umjetnosti i zdravog življenja, čiji je organizator AidNet fondacija.

Cilj festivala koji promoviše zdrave stilove i način življenja je i promocija grada na Drini, njegove kulture, umjetnosti, ali i prirodnih ljepota.

Programske aktivnosti LIFELINE festivala tradicionalno se održavaju u mjestu Luke u goraždanskom naselju Mravinjac, gdje će i ove godine biti priređeni sadržaji za djecu, programi joge, meditacije, refleksologije, nordijskog hodanja te predavanja o zdravoj ishrani.

Za razliku od prethodne dvije godine, svečano otvaranje festivala ovoga puta bit će priređeno na platou gradske dvorane “Mirsad Hurić” u Goraždu, u petak 15. jula u 20 sati.

Na ceremoniji otvaranja učestvuju mladi talenti iz Goražda, ex solistica sarajevske Opere Lejla Jusić, majstorica zvučnih kupki Alma Lepir Tuzi, a program se nastavlja uz džez-pop pjevačicu Ninu Babić i njen šestočlani bend "Sunday Stories“.

LIFELINE Festival umjetnosti, kreativnosti i zdravog življenja uz brojne izložbe, poetske i muzičke večeri, welness, radionice zdrave hrane, treći put se organizira u rodnom mjestu jednog od najznačajnijih bh. grafičara Emira Dragulja.

Pokrovitelji festivala su Grad Goražde i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

(fena)