Zdravlje

U Sarajevu otvorena prva Centralna apoteka s robotiziranim skladištem

Autor: ČuvajZdravlje.ba
U Sarajevu otvorena prva Centralna apoteka s robotiziranim skladištem

Uoči obilježavanja Dana Grada Sarajevo JU „Apoteke Sarajevo“, svečano je u Sarajevu otvorena Centralna apoteka koja u potpunosti prati najmodernije evropske standarde kada je riječ o obavljanju apotekarske djelatnosti. U našoj zemlji ovo je prva i jedina apoteka otvorenog tipa s robotiziranim skladištem i automatskim sistemom za smještaj i izdavanje lijekova.

- Centralna apoteka predstavlja jedan korak ka boljem sistemu zdravstvene zaštite s obzirom na modernizirani način rada koji je u skladu s dinamikom u našem društvu koja je svakim danom sve naprednija. Savremeni interijer Centralne apoteke i stručno osoblje će osigurati da naši sugrađani imaju dugoročno bolji pristup sigurnim, kvalitetnim i održivim uslugama – kazao je Sait Muradić, generalni direktor JU „Apoteka Sarajevo“.

Centralna apoteka je također rezultat dugogodišnje saradnje s Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo i ministricom Zilhom Ademaj.

- Želim da zahvalim svima koji su sudjelovali i u rekodnom roku izveli projekat. Sve je moguće kada ima dobre volje i kada se to želi. Građani Sarajeva zaslužuju ovakvu apoteku, sigurno jedinu na Balkanu. Nadam se da će ovo biti poticaj drugim zdravstvenim ustanovama da idu u korak sa savremenom medicinom – kazala je Ademaj.

Čuvajzdravlje.ba / Avaz