Sarajevo

U Gradskom parku Betanija čas joge i meditacije za žene oboljele od karcinoma dojke

Autor: ČuvajZdravlje.ba
U Gradskom parku Betanija čas joge i meditacije za žene oboljele od karcinoma dojke
Fena

Fondacija za razvoj 'Transformacija' upriličila je u Gradskom parku Betanija, uz finansijsku podršku Općine Centar, čas joge i meditacije za žene oboljele od karcinoma dojke.

Projekt pod nazivom 'Transformacija kroz jogu' realizira se u prostorijama Udruženja 'Renesansa' (Ulica Dolina 1), utorkom u 10 i 11 sati i petkom u 17 i 18 sati. Sve zainteresovane za pohađanje tog jedinstvenog besplatnog pilot programa, u trajanju od pet mjeseci, mogu se prijaviti putem Vibera na broj telefona: 062/832-308 (Amra Kubat Okić).

Časovi joge i meditacije pomažu za fizičko, psihičko i duhovno stanje polaznica. Tokom besplatnih časova, planirano je da steknu i znanja iz fitoaromaterapije (komplementarnu metodu liječenja biljkama) i nutricionizma (nauka o prehrani), za zdrave životne navike.

Rezultati prakticiranja joge i meditacije su jače i fleksibilnije tijelo, poboljšana koncentracija, povećanje energije, uspješnije obavljanje svakodnevnih obaveza i lakše nošenje sa stresom. To je oboljelim ženama posebno značajno, kao najranjivijoj skupini društva.

Spomenuti projekt Općina Centar finansijski je podržala sa 12.525 KM. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar, za realizaciju 14 projekata nevladinih organizacija, koji su ispunili uslove javnog poziva, organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani iz budžeta Općine Centar u 2024. godini obezbijeđeno je 147.208 konvertibilnih maraka - saopćeno je iz Općine Centar.