Melida Hasanagić najbolja liječnica porodične medicine u HNK

Dodjela priznanja najboljem liječniku i najboljem timu porodične medicine za 2019./2010. godinu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) upriličeno je u srijedu u Mostaru, a priznanje je dodijeljeno liječnici Melidi Hasanagić i članicama njezinog tima, medicinskim sestrama Šahziji Slipičević i Amri Đulić.

Priznanje je liječnici Hasanagić uručio direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a Rade Bošnjak.

Također, Domu zdravlja Stari grad Mostar direktor Bošnjak uručio je novčanu nagradu u iznosu od 2.000 maraka, a nagradu je, u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, preuzela šefica Službe za porodičnu i opću medicinu Selma Burić – Vejzović.

Dodijeljenu nagradu Dom zdravlja Stari Grad Mostar moći će utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima porodične medicine kojem je dodijeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima porodične medicine.

Bošnjak je tokom uručenja priznanja kazao kako je jačanje primarne zdravstvene zaštite već godinama jedan od strateških ciljeva Zavoda te kako vjeruje da će još dugo tako i ostati.

Specijalistica porodične medicine Melida Hasanagić zahvalila je na uručenom priznanju u svoje i u ime svoga tima kazavši kako joj je drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebno porodične medicine.

Kazala je i to kako je ovo priznanje za nju najveće i najznačajnije priznanje koje je dobila u svom radu jer dolazi od osiguranika, kolega i Zavoda kao partnera s kojim svakodnevno sarađuje, saopćeno je iz kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

(Cuvajzdravlje.ba / FENA)