Zdravo dijete – sretna mama

Zima-izazov za dječiji imunitet

Mame znaju da je za zdravlje njenog djeteta od velike važnosti pravilna funkcija imuniteta (odbrambenog sistema). Osnovna funkcija imuniteta je da štiti organizam od bakterija i virusa s kojim je u stalnom kontaktu, a česte i ponavljanje infekcije, posebno disajnih puteva, mogu biti prvi znak oslabljenog imuniteta.

U periodu jeseni i zime česte virusne infekcije kao što su prehlada i gripa stavljaju pred veliki izazvov za ionako slab dječiji imunitet. Učestale infekcije kod djece dodatno slabe imunitet, i negativno djeluju na fizički rast i razvoj, pa se jačanje imuniteta preporučuje kao efikasna mjera prevencije, a posebno u periodu jeseni i zime.

ROYAL KINDER® Jelly je dodatakprehraninamijenjendjecistarijojod 2 (dvije) godine. Jednabočicaod 10 ml sadrži 500 mg matičnemliječiprijatnogokusabanane. Hranjiveiprotektivnevrijednostimatičnemliječipoboljšavajufizičkeipshihičkeperformanse, jačajuodbrambenesnageorganizma, povećavajuapetitiapsorpcijuvitaminaiminerala, uzdodatniantimikrobniefekat.

ROYAL KINDER® Jelly može se primjenjivati u svako doba godine, a posebno se preporučuje tokom smjene godišnjih doba i u periodu čestih prehlada, kod gubitka apetita i tjelesne težine, fizičkog i psihičkog zamora, stanja anemije, tokom školske godine i pojačanog stresa pred provjere znanja učenika. Preporučuje se upotreba na dnevnoj osnovi, jedanput dnevno, prije doručka, uzeti sadržaj direktno iz ampule ili prethodno rastvoreno u vodi ili soku.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://royal-jelly.ba/

Piše: Mr ph Milena Talakić

(Cuvajzdravlje.ba)