U nastavku izdvajamo neke od najpoznatijih zdravstvenih dobrobiti koje se povezuju s jedenjem krušaka.
Pozitivan uticaj na zdravlje crijeva
Vlakna su jedan od najvažnijih nutrijenata za poboljšanje probave, a kruške su izvrstan izvor dijetalnih vlakana, osobito topivih vlakana poput pektina. To pomaže u promicanju redovnog pražnjenja crijeva i smanjuje rizik od zatvora.
Pomažu u borbi protiv upala
Hronične upale mogu uzrokovati različita opasna zdravstvena stanja, uključujući i bolesti srca. Međutim, jedenje krušaka, koje su bogate antioksidansima i imaju protuupalno djelovanje, može pomoći u ublažavanju upale i smanjenju rizika od bolesti.
Promiču zdravlje kože
Kako prenosi Health Shots, vitamin C u kruškama potiče proizvodnju kolagena, proteina koji održava elastičnost i čvrstoću kože. Stoga redovna konzumacija krušaka može pridonijeti mladolikom, zdravom tenu kože.