Isprobajte

Muči vas žgaravica? Postoji jednostavno rješenje

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Foto: Ilustracija
Žgaravica može biti izuzetno neugodno stanje, a mnogi traže brzo i učinkovito olakšanje od ovog problema. Međutim, rješenje možda nije toliko komplikovano koliko mislite. Jedna jednostavna navika može brzo dovesti do nestanka žgaravice i omogućiti vam da se osjećate bolje.

Umjesto da posežete za brzim rješenjima poput lijekova ili promjena prehrambenih navika, razmislite o jednostavnom činu koji može imati iznenađujuće pozitivne učinke - ležanje na lijevoj strani.

Ležanje na lijevoj strani nakon obroka može pomoći u smanjenju simptoma žgaravice. Zašto? Jednostavno rečeno, ovaj položaj pomaže u održavanju želučane kiseline na mjestu i sprječava njezino vraćanje u jednjak, što je čest uzrok žgaravice.

Kada ležite na lijevoj strani, želučana kiselina se nalazi ispod pilorusa - mišića koji odvaja želudac od dvanaesnika. Ovaj položaj olakšava rad probavnog sustava i smanjuje pritisak na jednjak, što može značajno smanjiti simptome žgaravice.

Osim toga, ležanje na lijevoj strani također može poboljšati cirkulaciju i olakšati probavu, što dodatno pridonosi smanjenju simptoma žgaravice.

Dakle, sljedeći put kada osjetite žgaravicu nakon obroka, isprobajte ovu jednostavnu naviku. Lezite na lijevu stranu i dopustite tijelu da se opusti. Možda ćete biti iznenađeni koliko brzo osjećate olakšanje.

Važno je napomenuti da, iako ova jednostavna navika može pomoći u smanjenju simptoma žgaravice, nije zamjena za liječnički savjet.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba