Kako na prirodan način poboljšati varenje hrane?

Uzimanje veće količine hrane, masne i „teške hrane“ te hrane koji inače ne jedemo, može uzrokovati pojavu probavnih tegoba kao što su: osjećaj težine, nelagoda, nadutost, bol u stomaku, proljev ili zatvor. Često kažemo da nam je neka hrana „teško pala na želudac“.
Pangest® (pankreatin) je prirodni proizvod namjenjen osobama koje konzumiraju obilne obroke ili „tešku“ hranu koja opterećuje probavne organe, te izaziva nelagodu ili bol u stomaku, osjećaj težine, nadutost, priljev ili zatvor.
Pangest® brzo i efikasno reguliše probavu masti, ugljikohidrata i proteina, te doprinosi boljem iskorištavanju hranjivih materija iz hrane. Djeluje lokalno, a mogu ga koristiti osobe oboljele od šećerne bolesti.
Potražite u svim apotekama, bez ljekarskog recepta.
Povezani članci
Promjene na prstima koje mogu biti znak srčanih problema
Naši prsti mogu nam reći mnogo toga o našem zdravlju, objašnjavaju doktori. Upravo zato upozoravaju da reagiramo na bilo kakve...
Simptom koji ukazuje na nedostatak željeza, a javlja se prije spavanja
Željezo je esencijalni mineral za naše tijelo. Potreban nam je za proizvodnju crvenih krvnih stanica, koje su važne za zdrav...
Kasni odlazak na spavanje povećava rizik od ove bolesti
Nova studija, objavljena u časopisu "Annals of Internal Medicine", otkrila je da ljudi koji kasno idu u krevet imaju veću...
Koji su najčešći simptomi hormonske neravnoteže
Za pojedina stanja uzrokovana hormonskim neskladom i simptomi mogu biti veoma različiti, ali je ipak moguće prepoznati neke specifične pokazatelje....