Kako ojačati imunitet kod djece?

Djeca godišnje prebole šest do devet infekcija dišnih puteva, a djeca koja pohađaju školu i do dvanaest puta. Razlog tome je nerazvijenost imuniteta (odbrambenog sistema) i blizak kontakt s uzročnicima. Učestale infekcije kod djece dodatno slabe imunitet, i negativno djeluju na fizički rast i razvoj, pa se jačanje imuniteta preporučuje kao efikasna mjera prevencije.

Zdrav imuni sistem osnovni je preduvjet za zdravlje čovjeka, te predstavlja važnu osnovu za kvalitetan život. Ukoliko naš imuni sistem funkcionira pravilno i pod uvjetom da njegova funkcija nije narušena, smanjen je rizik za nastanak različitih oboljenja, prvenstveno onih koja uzrokuju mikroorganizmi (bakterije, virusi, gljivice itd.).

ROYAL KINDER® Jelly je dodatak prehrani namijenjen djeci starijoj od 3 (tri) godine. Jedna bočica od 10 ml sadrži 500 mg matične mliječi prijatnog okusa banane. Hranjive i protektivne vrijednosti matične mliječi poboljšavaju fizičke i psihičke performanse, jačaju odbrambene snage organizma, povećavaju apetit i apsorpciju vitamina i minerala, uz dodatni antimikrobni efekat.

ROYAL KINDER® Jelly može se primjenjivati u svako doba godine, a posebno se preporučuje tokom smjene godišnjih doba i u periodu čestih prehlada, kod gubitka apetita i tjelesne težine, fizičkog i psihičkog zamora, stanja anemije, tokom školske godine i pojačanog stresa pred provjere znanja učenika. Preporučuje se upotreba na dnevnoj osnovi, jedanput dnevno, prije doručka, uzeti sadržaj direktno iz bočice ili prethodno rastvoreno u vodi ili soku.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://royal-jelly.ba/

(Cuvajzdravlje.ba)