Kako prevenirati nastanak putne mučnine?

Za većinu osoba odlazak na putovanja predstavlja veliko zadovoljstvo. Međutim za oko 20% osoba koje pate od putne mučnine odlazak na putovanje može prestavljati noću moru i ostaviti u sjeni sva lijepa iskustva koja putovanja nose sa sobom. Nekada simptomi kao što su vrtoglavica, mučnina i povraćanje mogu biti toliko izraženi pa osobe izbjegavaju putovanja.

Da li je to rješenje? Odgovor je ne.

Na tržištu postoje lijekovi koji se koriste u prevenciji putne mučnine, i ako se pravilno primjenjuju mogu spriječiti većinu neugodnih simptoma.

Rodavan N® spada u grupu antihistaminika čija aktivna komponenta efikasno sprječava mučninu, povraćanje i/ili vrtoglavicu koji se javljaju tokom putovanja. Primjena Rodavan N® tableta je jednostavna i sigurna kako kod  odraslih, tako i kod djece starije od dvije godine. Za odrasle i djecu stariju od 12 godina preporučuje se uzeti 1-2 tablete pola sata do sat vremena prije putovanja, a za djecu starosti 6 do 12 godina ½ do cijelu tabletu, a za djecu starosti od 2 do6 godina ¼ do ½ tablete. Rodavan N® tablete su dostupne u svim apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.