L – karnitin podstiče sagorijevanje masti i proizvodnju energije

Većina sportista zna da su za vrhunske rezultate podjednako važni trening,  kvalitetna sportska oprema i adekvatna prehrana. Prehrana sportista treba da zadovoljava energetske potrebe i da energetski bude prilagođena intenzitetu i vrsti treninga, tjelesnoj težini, uzrastu i fizičkoj konstituciji sportiste. Prehrana treba da zadovoljava potrebe u gradivnim i funkcionalnim elementima, odnosno treba da sadrži dovoljnu količinu esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina te vitamina i minerala.

Obroci trebaju biti količinski manji i lagani za varenje te usklađeni s rasporedom treninga i
takmičenja. Obzirom da sportisti imaju intenzivan metabolizam, uzimanje dodataka prehrani može biti od velike važnosti.

Na tržištu postoje specijalizirani dodaci prehrani namijenjeni profesionalnim i rekreativnim sportistima, a jedan takav je i ROYAL SPORT® Jelly.

ROYAL SPORT® Jelly je kombinacija matične mliječi i L-karnitina, koji je namijenjen osobama koje žele poboljšati svoju fizičku spremnost i održati odgovarajuću tjelesnu težinu. L-karnitin je aminokiselina koja učestvuje u procesu oksidacije (sagorijevanje) masti i proizvodnji energije, što doprinosi kontroli tjelesne težine.

Matična mliječ u sastavu proizvoda ROYAL SPORT ®Jelly predstavlja vrhunski koncentrat biološki aktivnih sastojaka, bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Ona sadrži vodu, bjelančevine, ugljikohidrate, vitamine (posebno B vitamine), minerale, enzime, esencijalne aminokiseline, kao i nukleinske kiseline (DNK i RNK). Matična mliječ jača vitalnost i otpornost organizma, poboljšava funkcionalne sposobnosti i usporava starenje.

ROYAL SPORT® Jelly je posebno namijenjen  profesionalnim ili amaterskim sportistima koji žele poboljšati svoju fizičku spremnost, naročito uz sportske discipline što zahtijevaju veliku izdržljivost (maraton, biciklizam, hodanje i sl.).

Preporučuje se upotreba na dnevnoj osnovi, jedanput dnevno, prije doručka, sadržaj uzeti direktno iz ampule ili prethodno rastvoreno u vodi ili soku.