tiktok

Serum protiv fleka na koži od čuvarkuće i limuna

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Serum protiv fleka na koži od čuvarkuće i limuna
FOTO: Ilustracija

Fleke na licu i koži tijela će nestati sa home-made prirodnim serumom od čuvarkuće i limuna, garantuje TikTokerica koja je sa pratiocima podijelila recept za njegu kože i uklanjanje fleka. Kako navodi mogu se tretirati i fleke na dekolteu i rukama, a serum nema nikakvih kontraindikacija.

Čuvarkuća (Sempervivum tectorum) jedna je od najstarijih ljekovitih biljaka u pružanju prve pomoći, posebno u njezi kože jer njenu listovi sadrže sluzavi sok koji ima ljekovito, umirujuće i rashlađujuće djelovanje na kožu. Limun s druge strane pomaže u bržem zacjeljivanju ožiljaka od akni, a ima antioksidativna zaštitna svojstva, koja mogu posvijetliti ten i sačuvati zdravlje kože.

@estetik.academy

SERUM PROTIV FLEKA NA KOŽI OD ČUVARKUĆE I LIMUNA🪴🍋 Priprema: Svježe ubranu čuvarkuću oprati i odvojiti listiće.U drvenoj činiji je dobro izgnječiti da se pretvori u kašu kako bi pustila što više dragocijenog soka. Kroz sterilnu gazu procijediti i dodati oko 15 kapi limuna. Ja sam imala malu čuvarkuću a ako budete koristili veću,limuna možete staviti i do 30 kapi. Serum sipati u staklenu bočicu i drzati u frižideru. Koristite ga tako što tufer natopite serumom i nanesete ga na prethodno očišćeno lice.Pustite da djeluje pola sata,zatim se umijte i nanesete odgovarajuću kremu. Koristite ga 4 nedelje,naveče i rezultat sigurno neće izostati.Provjereno! Takodje fleke na dekolteu i rukama mozete tretirati. Kontraindikacije ne postoje. Sretno i pišite ako imate dodatnih pitanja. 🤍

♬ original sound - Estetik Academy

Priprema:

Svježe ubranu čuvarkuću oprati i odvojiti listiće. U drvenoj činiji je dobro izgnječiti da se pretvori u kašu kako bi pustila što više dragocijenog soka. Kroz sterilnu gazu procijediti i dodati oko 15 kapi limuna.

Ukoliko koristite veću čuvarkuću, limuna možete staviti i do 30 kapi. Serum sipati u staklenu bočicu i držati u frižideru.

Upotreba:

Koristite ga tako što tufer natopite serumom i nanesete ga na prethodno očišćeno lice. Pustite da djeluje pola sata, zatim se umijte i nanesete odgovarajuću kremu. Koristite ga 4 sedmice, navečer i rezultat sigurno neće izostati.