Namirnice koje detoksiciraju tijelo

Ove namirnice pune su antioksidansa, minerala i esencijalnih vitamina, koji će nježno očistiti vaš organizam.

Od povećane energije do besprijekorne kože. Servirajte ove namirnice što češće na svoj tanjur, a vaše će vam tijelo biti itekako zahvalno.

1. Češnjak

Ova namirnica posjeduje vrijedne minerale, koji prirodno otklanjaju toksine u krvotoku, a koristi se i kao prirodni lijek za visoki krvni tlak. Također, češnjak ima i antigljivična i antibakterijska svojstva.

2. Avokado

Nezasićene masti u avokadu aktiviraju hormone za izgaranje masnoća, a istovremeno ova namirnica povećava vašu energiju. Tako će avokado očistiti vaš organizam od toksina, a prednost mu je i to što je ukusan.

3. Špinat

Špinat je najbolji za detox, ako se konzumira sirov, a prepun je željeza i antioksidansa. Napravite salatu od špinata s maslinovim uljem i limunom ili pripremite ukusni zeleni smoothie.

4. Voda s limunom

Čišćenje jetre jest na vrhu liste svih onih koji žele skinuti koji kilogram, bez vježbanja, iako ponovno naglašavamo kako je potrebno biti što aktivniji, kako bi tijelo bilo zdravo. Jetra proizvode žuč, alkalnu tekućinu, koju koristi probavni sustav za razbijanje masnoće. Jedna čaša tople vode s limunom dnevno, dovoljna je da alkalizirate svoj sustav, a tako ćete i smanjiti udio toksina u tijelu.

5. Repa

Korijen repe sadrži nutrijent betalain, koji prirodno smanjuje upale i otekline u tijelu. Opremljena dobrim vlaknima i vitaminom C, repa sadrži i betain i pektin, koji pomažu jetrenim stanicama u oslobađanju tijela od toksina. Također, repa i cikla u prahu, vrlo su popularne među sportašima, jer su izvrsne za energiju i izdržljivost.

6. Šparoge

Visoki izvor vlakana, folna kiselina, željezo, vitamini A,C, E i K… Ovo je povrće prirodni diuretik, koji također sadrži snažne količine inulina, prebiotika koji podržava dobre bakterije za zdrava crijeva, a ne kaže se bezveze kako je put do zdravlja popločen dobrim crijevima. Radi se i o protuupalnoj namirnici, koja posjeduje anti-aging učinak.

7. Grejp

Sok od grejpa preporučuje se za održavanje stabilne razine šećera u krvi, a također je odličan za čišćenje jetre. Okus jest malo gorak, no doista vrijedi malo pretrpjeti.

(Čuvajzdravlje)