Ovaj prirodni lijek od limuna liječi bolove u zglobovima

Limun štiti od velikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan.

Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Ako redovno konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Postoji mnogo načina da ovu namirnicu uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik, ali da li ste znali da limun pomaže i kao oblog za liječenje zglobova? Da upravo tako, zato pročitajte jedan recept koji vam može pomoći da se riješiti bolova u zglobovima, prenose Nezavisne.

Potrebno je da stavite koru od dva oguljena limuna u teglu i prelijete je maslinovim uljem do vrha. Zatvorite teglu i ostavite tako da odstoji dvije nedjelje. Nakon što je vaš lijek spreman sipajte dobijeno ulje na čistu gazu i stavite na bolni zglob, preko gaze stavite najlon kesu a preko najlona vuneni šal.

Ovo je potrebno uraditi uveče i tako prenoćiti, a ujutro bi trebalo da osjetite veliko olakšanje.