Prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju

Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.
U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka, piše stručni časopis Food Chemistry.
Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.
Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.
Povezani članci
Kako spriječiti sezonsko opadanje kose?
Klinička istraživanja pokazuju da na početku proljeća i jeseni gubimo najveći broj dlaka, a s obzirom na to da ovaj...
Ovo su prednosti konzumiranja proteina
Postoji razlog zašto bodybilderi i posjetioci teretane pune svoje tanjire proteinima Prednosti proteina su dalekosežne, a konzumiranje više ovakvih namirnica...
Dva načina da se oslobodite stresa za manje od pet minuta
Stres je u modernom društvu sve prisutniji. Zato je važno da naučimo da ga na vrijeme prepoznamo i sa njim...
Evo koliko jaja dnevno smijemo da pojedemo
Kada je riječ o hranljivoj vrijednosti, jaja su jedan od najsnažnijih paketa hrane koji možemo da unesemo u naš organizam....