Prirodni lijekovi od ljuski jaja: Popravite kalcijum u trenu!

Mnogo faktora može da utiče na to da gubimo kalcijum iz organizma. To može biti predugo sjedenje, konzumiranje kofeina, alkohola ili gaziranih napitaka.

Nedostatku kalcijuma su naročito sklone žene u menopauzi, starije osobe i osobe koje pate od poremećaja varenja.

Čak 90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbuje ovaj kalcijum jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima.

Pored toga, ljuske jaja sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor, hrom i molibden.

Evo kako da napravite prirode lijekove od ljuski jaja:

Za štitnu žljezdu

Operite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih sipajte sok od 2 limuna i držite u frižideru nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procjedite tečnost i pomješajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimajte jednu kašičicu 2-4 puta dnevno nakon obroka.

Gastritis, čir

Na vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomješajte s dvije kašike limunovog soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte kašičicu napitka dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče prije spavanja, prenose Nezavisne.

Za jačanje imuniteta

Pet cijelih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mjestu. Zatim sve procjedite kroz gazu (ljuska od jaja biće mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmješajte i svako jutro pola sata prije jela uzmite po kašičicu.

Prije uzimanja prirodnih lijekova obavezno se konsultujte s ljekarom.