Produktivni kašalj: Kako olakšati iskašljavanje?

Kašljanje nije samo koristan refleks kojim tijelo pročišćava naše disajne puteve od stranih i nadražujućih tvari, poput prašine, dima, polena, dlačica, sluzi, hladnog zraka itd., ili je pak samo simptom raznoraznih bolesti, poput prehlade. Radi se i o urođenom ponašanju naše vrste. Slavni velški pjesnik George Herbert jednom je rekao: “Ljubav i kašalj nikada ne možeš sakriti.”  Kašalj može biti produktivni ili vlažni, te neproduktivni ili suhi kašalj.

Produktivni kašalj je praćen stvaranjem guste sluzi u disajnim putevima, a koje se naš organizam nastoji osloboditi grčevitim kašljem. Takav kašalj predstavlja veliki problem pacijentima, iscrpljuje ih i ometa spavanje. Da li vama kašalj ometa svakodnevne aktivnosti, spavanje?

U terapiji produktivnog kašlja preporučuju se proizvodi koji razrjeđuju sekret i olakšavaju iskašljavanje. Jedan takav priozvod je Bronchobos®.

Bronchobos® (karbocistein) je efikasno i pouzdano rješenje za poticanje i olakšavanje iskašljavanja. Bronchobos® razrjeđuje sekret nakupljen u disajnim putevima, potiče i ubrzava iskašljavanje, smanjuje nadražaj na kašalj, olakšava disanje te potiče obnavljanje sluznice disajnih puteva. Dostupan je u obliku kapsula i sirupa, a mogu ga koristiti svi članovi porodice uključujući djecu starosti 2 i više godina. Sirup je obogaćen prijatnom aromom maline koju djeca rado prihvataju.

Bronchobos® kapsule i Bronchobos® sirup se mogu nabaviti u svim apotekama, bez ljekarskog recepta.

(Cuvajzdravlje.ba)