Sezona prehlade i gripe je u toku

Kućna apoteka: Šta nam je potrebno za uspješno liječenje prehlade i gripe?

Sezona je prehlade i gripe. Većina nas razmišlja o dva problema: prvi je kako prevenirati nastanak prehlade i gripe, odnosno ostati zdrav, a drugi problem je ako se simptomi jave, kako ih olakšati i što prije ozdraviti.

Kod povišene temperature, bolova u mišićima i zglobovima, glavobolje preporučujemo Rhinostop®. Rhinostop® efikasno otklanja ili umanjuje navedene simptome, te poboljšava san i kvalitet spavanja što doprinosi boljem opštem stanju pacijenata. Rhinostop® je pažljivo dizajniran višekomponentni lijek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcioniranju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Kod upale grla i grlobolje preporučujemo neki od proizvoda iz linije Lysobact®. Svi Lysobact® proizvodi sadrže lizozim, supstancu prirodnog porijekla, i važan faktor našeg imuniteta. Lizozim pokazuje nekoliko djelovanja: djeluje antimikrobno (protiv uzročnika), smanjuje upalni proces, podstiče obnavljanje sluznice, štiti sluznicu i jača njenu lokalnu otpornost. Lysobact proizvodi ne sadrže alkohol, ni šećere, pa ih mogu koristiti osobe sa šećernom bolešću.

Kod začepljenog nosa preporučujemo Lynase® sprej, novi proizvod na bazi lizozima i hipertonične slane otopine. Lynase® sprej brzo, efikasno i sigurno otčepljuje nos, olakšava disanje, čisti i vlaži sluznicu nosa a zahvaljujući lizozimu spriječava razvoj mikroba i širenje infekcije iz nosa na susjedne organe kao što su uho, sinusi i grlo. Pogodan je za sve članove porodice uključujući djecu od navršene 1 godine života.

Ako imate produktivni kašalj, što se često dešava u toku i nakon prehlade i gripe, preporučujemo Bronchobos®. Bronchobos®(karbocistein) razrjeđuje sekret nakupljen u disajnim putevima, podstiče i ubrzava iskašljavanje, smanjuje nadražaj na kašalj i olakšava disanje te podstiče obnavljanje sluznice disajnih puteva.

Svi navedeni proizvodi se mogu nabaviti u apotekama, bez ljekarskog recepta.

(Čuvajzdravlje)