Šta piju Japanci pa ih je više od 61.000 starijih od 100 godina?

Da je zdravo piti vodu svima je odavno poznato. Voda je izvor života i neophodna je za obavljanje svih funkcija u organizmu.

Bez nje se ne može ni zamisliti krvotok, funkcionisanje bubrega, mozga, crijeva, misića, nervnog sistema, razmjena materija, regulacije tjelesne temperature, pravilan rad zglobova i koštanog sistema, eliminisanje štetnih materija iz organizma. Jasno je da bez vode nema života.

Voda ne samo da gasi žeđ, već djeluje ljekovito, čisti organizam i otklanja negativnu energiju. Često tuširanje a naročito plivanje otklanja posljedice stresa, opušta mišiće i nerve i oslobađa nas negativne energije. Čak postoji vjerovanje da uklanja i magiju, uroke i slično.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah nakon budjenja i to u ljekovite svrhe, a naučna ispitivanja potvrđuju djelotvornost ove navike. Japansko liječenje vodom daje dobre rezultate u liječenju mnogih oboljenja. Primjenjuje se za liječenje meningitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, bolova u telu, srčanih smetnji, masnoće u krvi, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, dijareje, povraćanja, zatvora, hemoroida, bolesti očiju, uha, grla i nosa, materice, menstrualnih poremećaja, pa čak i raka.

Kako se liječiti vodom

Prema japanskoj metodi, liječenje vodom treba sprovoditi na sljedeći način. Ujutru, prije pranja zuba, treba popiti četiri čase po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga 45 minuta ne treba nista ni jesti ni piti. Poslije toga normalno doručkovati pa naredna 2 sata ne jesti nista.

Ova vrsta liječenja nema negativnih efekata i dobro je (osim liječenja), praktikovati je čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije.

Pri tom i nikada ne treba piti hladnu, već vruću vodu. Hladna voda zbija masnoće unijete hranom i tako dolazi do usporavanja varenja, ostećenja crijevnih resica i pojave gojaznosti.

Dužina tretmana vodom za određene bolesti

1. povišen krvni pritisak (30 dana)

2. dijabetes (30 dana)

3. gastritis (10 dana)

4. zatvor (10 dana)

5. tuberkoloza (90 dana)

6. rak (180 dana)

7. osobe koje boluju od artritisa, ovu terapiju mogu da sprovode samo tri dana u prvoj nedjelji, a nakon toga svakodnevno

Japanci su najdugovječniji narod na planeti, a u Japanu je regostrovano  više od 61.000 ljudi starijih od 100 godina!

 

 

(NN)