gljive
Zdravi izbori
Zašto gljive ne mogu u potpunosti zamijeniti meso – i zašto to nije loše
Bogate su vlaknima, posebno beta-glukanima, koji imaju povoljan uticaj na imunitet i nivo holesterola.
Sadrže vitamine B grupe (B2, B3, B5) koji su važni za metabolizam. Minerali poput selena, bakra i kalija nalaze se u značajnim količinam...
čuvena supa od gljiva
Tegobe nakon prejedanja? Imamo recept za brzi reset!
Međutim, oporavak je moguć. Sve što trebate je prilagoditi ishranu i uspostaviti zdrave navike koje će vam pomoći da se ponovno osjećate energično.
Prvi korak prema oporavku je smanjenje količine hrane, ali i odabir nutritivno bogatih nami...
KRALJEVI U SVIJETU GLJIVA
Sezona je vrganja: Imamo tri recepta za omiljena i jednostavna jela
Vedri oktobarski dani mnoge su proteklih vikenda natjerali u berbu vrganja. Jer što je jesen bez njih? Iako u jelima volimo kombinovati šampinjone, bukovače i druge plodove prirode, čini se da vrganji imaju kultni status tokom hladnijih dan...