Začini koje morate početi koristiti u svojoj kuhinji

Zdrava hrana ne mora biti bezukusna. Začinite je uz ove začine i učinite svoj zdravi obrok još zdravijim.
Kurkuma je začin žute boje. Dugo se koristio za liječenje različitih bolesti (artritis, bolesti crijeva i prevenciju raka). Aktivni sastojak u kurkumi je kurkumin.
Biber se koristi u svim kulturama. Ima antioksidativna i antibakterijska svojstva te može pomoći kod gubitka kilograma jer potiče razgradnju masnih stanica.
Đumbir je jedan od važnijih zdravih začina. Koristi se kao lijek za ublažavanje mučnine te ima antiupalno i antioksidativno djelovanje. Također se koristi kao biljni lijek za prehladu i gripu.
Češnjak sadrži vitamine C i B6 te selen. Češnjak pomaže u spriječavanju bolesti srca i raka. Jedan od najjačih sastojaka u češnjaku je alicin, koji snižava krvni tlak i inzulin, ali i sprječava debljanje.
Origano je izvrstan mediteranski začin koji ima snažna antioksidantivna i antibakterijska svojstva. Origano pomaže kod liječenja bronhitisa, crijevnih problema, grčeva i poremećaja metabolizma.
(Ultrafit)
Povezani članci
Ovih pet namirnica moramo pojesti isti dan kad ih skuhamo ili otvorimo
Stručnjaci za sigurnost hrane upozoravaju da moramo biti iznimno oprezni s nekom hranom jer bi se mogla pokvariti nakon jednog...
Konzumiranje hrskavije hrane mogla bi biti tajna mršavljenja
Tajna mršavljenja mogla bi biti jednostavna poput odabira hrskavije hrane. Prema nalazima nizozemske studije, jedemo upola sporije kada moramo više...
Zanimljiv recept: Čorba od graška i piletine
Danas vam donosimo zanimljivu pripremu čorbe zbog koje ćete htjeti ponovo da je kuhate. Sastojci: 1 glavica crnog luka 2...
Pet ljutih začina koji pomažu zdravlju i održavanju dobre linije
Istraživanja su pokazala da ljuti začinii umanjuju opasnost od kardiovaskularnih bolesti, uključujući i moždani udar, dok će pozitivno djelovati i...