Drugi po redu

Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 održan na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024  održan na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu
Foto: Radio M / Čuvajzdravlje

Drugi po redu Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 uspješno je održan 2. i 3. marta 2024. godine, okupivši 200 učesnika na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ovaj prestižni studentski kongres, organizovan pod vodstvom SCOPH komiteta pri Lokalnom komitetu Sarajevo, ponudio je studentima medicine jedinstvenu priliku da prošire svoje znanje i vještine kroz seriju radionica i predavanja iz urgentne medicine.

Tokom dvodnevnog događaja, učesnici su imali priliku da se upuste u dubinsko istraživanje najnovijih trendova i praksi u urgentnoj medicini, vođeni stručnjacima iz oblasti. Radionice su bile dizajnirane tako da pruže praktično iskustvo i direktan uvid u izazove s kojima se stručnjaci susreću na dnevnoj bazi, čime se potiče bolje razumijevanje i priprema budućih medicinskih profesionalaca za realne situacije.

Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 posebno je značajan zbog svoje uloge u jačanju saradnje i razmjene znanja među studentima medicine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ovaj događaj nije samo platforma za učenje, to je također mjesto gdje se grade trajna prijateljstva, profesionalne veze i međunarodne mreže koje prelaze granice.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima, predavačima i partnerima koji su doprinijeli uspjehu ovog kongresa. Ponosni na pozitivan odjek i visok nivo angažmana učesnika, SCOPH komitet pri Lokalnom komitetu Sarajevo već gleda prema budućnosti i planira sljedeće izdanje Emergency Medicine Weekend-a s još većim entuzijazmom.

Ekskluzivni radijski pokrovitelj Emergency Medicine Weekend Sarajevo 2024 bila je radio stanica Radio M te portal vijesti.ba i cuvajzdravlje.ba