i pod tuš s cigarom

Iz žene ovisne o eletronskim cigarama isisana dva litra “crne tečnosti”

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Iz žene ovisne o eletronskim cigarama isisana dva litra “crne tečnosti”
FOTO: Kennedy Media

Žena koja je bila toliko ovisna o svojoj elektronskoj cigareti da se "tuširala" i "spavala" s njom zapala je u 11-dnevnu komu. Partner je pronašao Jordan Brielle (32), iz Ohaja u SAD-u, u nesvjesnom stanju dok joj je "crna sluz" curila iz nosa i usta.

Nakon što je odvedena u bolnicu, ljekari su joj isisali dva litra crne tečnosti iz pluća i stavili je u indukovanu komu na 11 dana. Kada se probudila, Brielle je upozorila druge da se klone cigareta, priznajući da je bila potpuno ovisna i da je pušila prekomjerne količine.

Nakon što je počela osjećati težinu u grudima, često je odlazila u bolnicu zbog problema sa disanjem i strašnog kašlja. Njeno tijelo je oticalo, a koža postajala siva. U jednom trenutku, njen partner je pronašao bez svijesti, s crnom sluzi iz usta i nosa. Ljekari su otkrili da su joj pluća ozbiljno oštećena.

Bila je potpuno ovisna, pušeći čak i dok spava i tušira se. Sredinom novembra osjetila je težinu u grudima, što se isprva činilo kao respiratorna infekcija, ali su problemi s disanjem postali sve ozbiljniji. Nakon nekoliko posjeta bolnici, njen partner ju je pronašao bez svijesti, s crnom sluzi iz usta i nosa.

Sada, nakon ovog iskustva, odlučila je zauvijek prestati s vejpom (vape) i pozvala druge da zaštite svoje zdravlje. “Uradite to za svoju porodicu i život,” poručila je.