Zdravlje

Kako brzo i efikasno olakšati simptome prehlade i gripe?

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Kako brzo i efikasno olakšati simptome prehlade i gripe?

Hladniji period godine je vrijeme kada se prehlada i gripa javljaju s velikom učestalošću. Većina nas razmišlja o dva problema: prvi je kako prevenirati nastanak prehlade i gripe, odnosno ostati zdrav, a drugi problem je ako se simptomi jave, kako ih olakšati, što prije ozdraviti i vratiti se svakodnevnim obavezama. Specifična terapija protiv prehlade i gripe ne postoji, a terapijskim mjerama nastoji se olakšati pojedine simptome kao što su: povišena tjelesna temperatura, glavobolja, bolovi u mišićima, začepljen nos, otežano disanje itd.

Rhinostop® - kada nemamo vremena biti bolesni

Rhinostop® je pažljivo dizajniran višekomponentni lijek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcioniranju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Rhinostop® sadrži paracetamol, pseudoefedrin i hlorfenamin. Paracetamol je analgetik i antipiretik koji svojim djelovanjem snižava povišenu tjelesnu temperaturu, otklanja glavobolju i bolove u mišićima i zglobovima. Pseudoefedrin smanjuje otok sluznice disajnih puteva, poboljšava njihovu prohodnost, te smanjuje stvaranje prekomjernog sekreta u nosu i sinusima. Hlorfenamin je antihistaminik koji smanjuje otok sluznice nosa, te smanjuje šmrcanje, pritisak u sinusima, suzenje i kašalj.

Aktivne komponente u sastavu Rhinostop®- a se međusobno nadopunjuju u djelovanju protiv neugodnih simptoma prehlade i gripe, što za pacijente predstavlja posebnu pogodnost jer ne moraju uzimati više različitih proizvoda koji svojim djelovanjem otklanjaju samo jedan simptom.

Rhinostop® je dostupan u svim apotekama bez ljekarskog recepta u obliku sirupa za djecu stariju od 6 godina i tableta za odrasle.

(Cuvajzdravlje.ba)