Jeste li isprobali?

Aktivnost u vodi potiče jačanje mišića i poboljšava emocionalno stanje

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Aktivnost u vodi  potiče jačanje mišića i poboljšava emocionalno stanje
Foto: Ilustracija

Zbog svoje gušće prirode u usporedbi s zrakom, voda pruža veći otpor, što rezultira jačim aktiviranjem mišića tokom vježbanja. S povećanjem dubine vode, raste i otpor, što znači da samo pola sata vježbanja u vodi, zahvaljujući fizičkim zakonima, može pružiti slične učinke kao dva sata vježbanja na suhom.

Limfna drenaža

Vježbanje u vodi, osim što jača i ojačava mišiće, potiče perifernu mikrocirkulaciju te pruža tijelu masažni učinak s efektom limfne drenaže. Ovaj proces limfne drenaže pomaže u borbi protiv tvrdokornog celulita, što predstavlja dodatnu prednost vježbanja u vodi. Rezultati za cijelo tijelo su iznimno povoljni, a važno je napomenuti da je rizik od ozljeda minimalan, jer se zbog otpora vode izbjegavaju nagli pokreti i pritisak na zglobove.

Redovno vježbanje u vodi dovodi do poboljšanja kondicije, jačanja imunološkog sustava, povećanja niova energije i unaprjeđenja kapaciteta pluća. U kombinaciji s pravilnom mediteranskom prehranom, ovo prakticiranje garantuje smanjenje masnog tkiva, poboljšava raspoloženje, smanjuje stres te pridonosi boljem snu.