obogaćuju ukus

Doktori dodaju dva začina u skoro svako jelo

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Doktori dodaju dva začina u skoro svako jelo
FOTO: Ilustracija

Doktori Paula Dejdon, Joanna Wayne i Greten San Migel otkrili su za magazin SheFinds dva izuzetna začina koja bi trebalo da se nađu u svakoj kuhinji.

Ovi začini ne samo da obogaćuju ukus jela, već imaju i mnoge zdravstvene koristi.

Prvi začin na listi je đumbir! 

Osim što se izdvaja po svojoj karakterističnoj aromi, đumbir je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima. On nije samo ukusan dodatak jelima, već i snažan saveznik u borbi protiv upalnih procesa i starenja organizma.

Drugi začin je kurkuma

Kurkuma sadrži aktivnu supstancu kurkumin, koja je poznata po svom uticaju na smanjenje inflamacija u tijelu. Zbog svojih moćnih antiinflamatornih svojstava, kurkuma je nezaobilazan začin koji bi trebalo da se redovno koristi kako bi poboljšala zdravlje i obogatila ukus vaših obroka.

Ne zaboravite da ove začine dodate u svoju kuhinju i uživate u njihovim zdravstvenim prednostima, prenosi Najžena.