Ne postoji bolji način da se utoplimo kao što to možemo da uradimo preko hrane. Ona nas može ugrijati i unutra i spolja, a posebno ako nam donosi i blagodeti u smislu zdravih namirnica.
Supa od povrća je poželjna u ovo doba godine, a njen recept i sama priprema nisu toliko komplikovani, tako da je možete skuvati dok radite neke druge kućne obaveze.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
pola štapa celera
3 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
400 ml pilećeg bujona
1 paradajz
2 veća krompira
2 lista lovora
1 šaka kukuruza šećerca
1 šaka graška
so
biber
ostali začini po želji
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckan crni luk, šargarepu i celer. Dovoljno je oko pet minuta, pa im onda dodajte sitno sjeckan bijeli luk.
Poslije toga, kada se mirisi i sastojci spoje, dodajte sitnije sjeckan paradajz, kao i krompir (potrudite se da on bude što sitnije isječen jer mu treba vremena da se termički obradi), lovor i ostale začine pa pustite da se dobro ukrčka.
Potom smanjite temperaturu ringle, dodajte bujon i ostavite oko pola sata da sve dobro omekša, pa na kraju dodajte kukuruz i grašak, i sve zajedno kuvajte najviše oko 10 minuta.
Poslužite dok je topla, prenosi "Ona"