Evo trika da kosa brže raste i manje opada tokom jeseni

U jesenjim mjesecima većina žena suočava se sa izazovom opadanja kose. Bez obzira da li kosa opada malo ili puno, svakako je ovo neprijatno iskustvo i želimo da sačuvamo svoje vlasi na mjestu. Rast, punoću i volumen kose možete postići na prirodan način, a donosimo vam jedan stari trik.

Dodajte samo dva sastojka svom šamponu i bez opadanja kose – eterična ulja ruzmarina i mandarine. Možete ih pronaći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalnim radnjama za prodaju eteričnih ulja. Važno je da prodavcu tražite ulje za dermalnu upotrebu. U 700 ml šampona dodajte po 5 kapi svakog eteričnog ulja i dobro protresite bočicu. Perite kosu na uobičajen način, bez čekanja da pjena odstoji na vašoj glavi.

Ne brinite, vaša kosa zbog toga neće biti masna ili neuredna nakon pranja. Koncentracija ulja je mnogo mala, a sadržaj masti mnogo manji od uobičajenog ricinusovog ili čičkovog ulja, koje se najčešće koriste za njegu kose. Nakon mjesec dana trebalo bi da primijetite promjene na kosi.

Nakon pranja kose možete staviti masku koju koristite, a kosu nemojte četkati dok je suva kako se ne bi krajevi krzali. Nježno je osušite peškirom bez trljanja i gužvanja, a zatim osušite fenom.

Napomena: Ako imate osjetljivu kožu, prije upotrebe ovog prirodnog trika konsultujte se sa dermatologom.

(Čuvajzdravlje.ba / Elle.rs)