riba
Riječ struke
Ove tri namirnice su sjajan izvor omega-3 masnih kiselina za one koji ne vole ribu
Stoga, unos omega-3 masnih kiselina ne mora biti izazov za vegane, vegetarijance ili one koji jednostavno ne vole ribu.
Od tri glavne vrste omega-3 masnih kiselina, biljna hrana obično sadrži samo alfa-linolensku kiselinu (ALA).
Chia sjem...
Tri vrste
Ovu ribu trebate češće jesti ako želite povećati nivo vitamina D
Briga o dovoljnom dnevnom unosu vitamina D posebno je važna tokom hladnijih mjeseci, kada mnogi provode znatno manje vremena na suncu. Ovaj vitamin možete unijeti kroz suplemente, ali i konzumacijom namirnica koje su prirodno bogate njime....
Nova studija
Redovan unos ribe poboljšava inteligenciju i san
Naime, riba je puna omega-3 masnih kiselina - masti koja nosi brojne zdravstvene prednosti.
"Neuronima su potrebne omega-3 masne kiseline za pravilnu strukturu i funkciju ćelijske membrane", objašnjava neurolog Don Von važnost ishrane boga...
Uvrstite ih u prehranu
Preporuka nutricionista: Ovo su najzdravije vrste ribe
Baš kao i ostalo meso, i riba sadrži korisne aminokiseline.
Međutim, ono zbog čega je ova namirnica zdravija u odnosu na janjetinu, govedinu i ostalo meso je bogatstvo omega-3 masnim kiselinama.
Ove dobre masnoće snižavaju nivo lošeg hole...
Ishrana
Mediteranska kuhinja: Koju hranu trebamo jesti, a koju izbjegavati?
Karakterizira je obilje svježeg voća, povrća, cjelovitih žitarica, maslinovog ulja, orašastih plodova te umjerena konzumacija ribe, mesa i mliječnih proizvoda.
Ovo je pregled namirnica koje bismo trebali jesti i izbjegavati ako slijedimo m...
Zdravlje
Zašto je riba oaza zdravlja?
Nutricionisti preporučuju da ribu, koja važi za izuzetno zdravu namirnicu, jedemo najmanje dva puta nedjeljno.
Svojim nutritivnim sistemom ona zadovoljava potrebe svih uzrasta - za razliku od životinjskog, riblje meso je manje kalorično, i...