
Doktorica Megi Pauers otkrila je koju hranu bi bilo dobro izabrati da bi šećer bio pod kontrolom.
Na prvom mjestu je lisnato, zeleno povrće, posebno špinat.
Takođe, prema riječima dr. Pauers, dobro je jesti kupus, ali i namirnice bogate proteinima kao što su jogurt, svježi sir, jaja, nemasno meso i puter od kikirikija.
Pauers napominje da dijabetičari mogu da konzumiraju i voćnu vodu koju će sami pripremiti.
U običnu vodu potrebno je dodati limun ili krastavac i ostaviti da odstoji 24 sata prije konzumiranja.
Podsjetimo, većina simptoma na početku bolesti nije vidljiva, a najčešći su žeđ, suha usta, nagli gubitak težine, učestalo mokrenje, pojačana glad, umor i iscrpljenost.
brojne su koristi
Prirodni lijek za masnu jetru: Možete ga pronaći u svom domu
više je faktora
Zašto se kilogrami vraćaju nakon prestanka pušenja?
neurološke bolesti