Doktorica Megi Pauers otkrila je koju hranu bi bilo dobro izabrati da bi šećer bio pod kontrolom.
Na prvom mjestu je lisnato, zeleno povrće, posebno špinat.
Takođe, prema riječima dr. Pauers, dobro je jesti kupus, ali i namirnice bogate proteinima kao što su jogurt, svježi sir, jaja, nemasno meso i puter od kikirikija.
Pauers napominje da dijabetičari mogu da konzumiraju i voćnu vodu koju će sami pripremiti.
U običnu vodu potrebno je dodati limun ili krastavac i ostaviti da odstoji 24 sata prije konzumiranja.
Podsjetimo, većina simptoma na početku bolesti nije vidljiva, a najčešći su žeđ, suha usta, nagli gubitak težine, učestalo mokrenje, pojačana glad, umor i iscrpljenost.
Savjeti za dojilje
Čajevi i dojenje: Koji su sigurni, a koje izbjegavati?
Herpes na usnama
Koliko traje herpes i kada konačno niste opasni za druge?
Vježbajte bez straha
Kretanje kao terapija: Šta svaka osoba s bolovima treba znati?
Nutricionisti upozoravaju