6 savjeta

Ovo su biljni saveznici za zdravlje bubrega

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Ovo su biljni saveznici za zdravlje bubrega
Foto: Ilustracija

Bubrezi su ključni organi u ljudskom tijelu, odgovorni za filtriranje krvi i uklanjanje otpadnih tvari putem mokraće. Održavanje zdravlja bubrega od izuzetne je važnosti za cjelokupno zdravlje i dobrobit organizma

PERŠUN

Bogat je antioksidansima i vitaminima koji mogu pomoći u detoksikaciji i podržati zdravlje bubrega. Peršinov čaj može pomoći u poticanju izlučivanja toksina iz tijela.

BRUSNICA

Poznata po svojim diuretičkim svojstvima, brusnica može pomoći u sprječavanju infekcija mokraćnog sustava. Čaj od brusnice također može pomoći u smanjenju rizika od stvaranja bubrežnih kamenaca.

KOPRIVA

Ova biljka bogata je hranjivim tvarima poput vitamina C, kalcija i magnezija, koji su važni za zdravlje bubrega. Čaj od koprive može pomoći u poticanju mokrenja i eliminaciji toksina.

MASLAČAK

Maslačak je poznat po svojim diuretičkim svojstvima i može pomoći u poticanju izlučivanja viška tekućine iz tijela. Redovita konzumacija čaja od maslačka može podržati zdravlje bubrega i mokraćnog sustava.

KAMILICA

Ova blaga biljka ima protuupalna svojstva i može pomoći u smirivanju upale mokraćnog sustava. Čaj od kamilice također može imati umirujući učinak na bubrege.

BREZA

Listovi breze poznati su po svojim diuretičkim svojstvima i mogu pomoći u poticanju izlučivanja viška tekućine i toksina iz tijela. Čaj od breze može podržati zdravlje bubrega i mokraćnog sustava.