Zdravlje

Studenti na CMBEBIH 2019: Jedinstvena prilika za učenje i povezivanje sa eminentnim stručnjacima iz cijelog svijeta

Autor: ČuvajZdravlje.ba

Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu CMBEBIH 2019. je savršena prilika za sve studente da slušaju, uče, upoznaju se i povežu sa eminentnim stručnjacima iz cijelog svijeta I predstavnicima organizacija IFMBE, IEEE, EAMBES i ESEM.Svi ti uvaženi naučnici iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa okupiće se na jednom mjestu, i od 16. do 18. maja u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini predstaviti najaktuelnije informacije iz svijeta nauke.

Ono što je najvažnije, biti će na raspolaganju, između ostalih, svim mladim i ambicioznim budućim akademskim građanima, naučnicima, doktorima, inžinjerima, za sva njihova pitanja, nova znanja, te aktuelna istraživanja.

Nije mala stvar učiti od svjetskih lidera iz pomenutih naučnih oblasti koji će držati predavanja koje niko ne bi trebao da propusti, a naročito ne mladi ljudi koji imaju ambiciju da uče i napreduju. Slušati vrhunske svjetske stručnjake, i jedne od najcitiranijih autora na jednom mjestu je od izuzetne koristi za sve one koji žele da budu u toku sa svjetskim trendovima u oblasti nauke i istraživanja.

U okviru Konferencije biće održano i studentsko takmičenje. Riječ je o jedinstvenoj sesiji koja je organizovana u saradnji sa studentskim udruženjima iz Bosne i Hercegovine i Udruženjem studenata Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Cilj ovog takmičenja je proširiti kreativnost, znanje i afirmaciju učenika. Predstavlja jedinstvenu šansu studentima da se takmiče i da budu nagrađeni za svoj doprinos nauci i istraživanju.

Recenzenti su već odabrali radove studenata koji će biti predstavljeni na posebnoj sesiji tokom Konferencije. Međnarodna komisija će odabrati najbolji studentski rad, a autori će biti nagrađeni plaćenom kotizacijom za učešće na 15. Mediteranskoj konferenciji o medicinskom i biološkom inženjerstvu i računarstvu (MEDICON2019). MEDICON2019 će biti organizovan u periodu od 26. do 28. septembra 2019. godine u Portugalu, a domaćin će biti UNESCO Univerzitet svjetske baštine, Univerzitet u Koimbri.

Naravno, program konferencije je bogat i društvenim događajima koji su prilika za umrežavanje.  Sve ovo su sigurno dovoljni razlozi da rezervišete svoje mjesto na ovogodišnjoj Konferenciji i budete dio naučne elite koja dolazi u Banju Luku i BiH.Kako bi studenti sebi na vrijeme obezbijedili mjesto na konferenciji i otvorili nova vrata poznanstava, priliku za učenje i eventualno studiranje na svjetskim univerzitetima, potrebno je da se registruju na zvaničnoj stranici konferencije https://cmbebih.com/.

Čuvajzdravlje.ba