Nova metoda treniranja koja garantira zabavu i rezultate

Kad bi vam netko rekao da postoji trening koji ne zahtijeva puno truda, ali je zabavan i daje odlične rezultate, vjerojatno bi imali neke sumnje. Razumljivo, jer to zvuči predobro da bi bilo istinito!

No, prema The New York Timesu, postoji nova metoda vježbanja koja je znanstveno dokazana da sagorijeva kalorije i poboljšava sportsku izvedbu u manje vremena od tradicionalnih treninga. I najbolje od svega, ljudi koji prate ovu metodu također uživaju u tjelovježbi. Upoznajte metodu 10-20-30!

Ukratko, 10-20-30 metoda je vrsta intervalnog treninga. Sve počinje s 30 sekundi blagog tempa vježbanja (bilo da je trčanje, biciklizam ili neka druga kardio aktivnosti), a zatim izvodite umjerenim tempom istu vježbu 20 sekundi i na kraju 10 sekundi intenzivnog napora. Nakon što ste završili ovaj jednominutni ciklus, ponovite postupak još četiri puta uz odmor od dvije minute.

Provedite još pet 10-20-30 intervala bez razdoblja odmora između njih, a zatim se ohladite i istegnite. U samo 12 minuta ovog intervalnog treninga ćete poboljšati krvni tlak, sportsku izvedbu i raspoloženje.

Ovaj 12-minutni trening je odličan za početnike. Možete ga čak izvoditi tijekom vaše pauze za ručak na poslu! Redoviti vježbači mogu zamijeniti jedan regularni trening tjedno s 10-20-30 metodom i primjetit će kako im se podiže raspoloženje i kondicija!

(Ultrafit)