začin
šteti zdravlju
Cimet može biti veoma opasan: Nekim ljudima se ne preporučuje u ishrani
Cimet je mnogo više od običnog začina, on je prava prirodna apoteka – koristi se u borbi protiv raka i gojaznosti, a poznato je i da uspešno reguliše krvni pritisak. Ali, sa njim morate da budete obazrivi jer cimet može da bude pravi otrov...
Čuvajte zdravlje
Šest začina koji imaju antikancerogeno djelovanje, spas su za probavu i štite od upala
Naša tijela sada traže konkretniju hranu i u ovom bismo im razdoblju trebali osigurati hranjive tvari koje će im pomoći u pripremi za lošije vremenske uslove koji slijede, za hladnoću i dane s malo Sunčeva svjetla. Da bismo to postigli, tre...
Ishrana
Nutricionistkinja tvrdi: Začini mnogo više od dodataka jelu
Neizostavan su dio svake kuhinje, dodajući jelima bogatstvo ukusa, boje i mirisa. Oni nisu samo sredstvo za poboljšanje gastronomskih doživljaja, već i izvor mnogih zdravstvenih koristi.
Kroz vijekove, začini su igrali ključnu ulogu u trgo...
Od bibera do korijandera
Koji začin je najpovoljniji za vaše zdravlje?
U kulinarstvu, začini nisu samo aromatični dodaci već i snažni agensi sa raznovrsnim zdravstvenim prednostima, često prisutni u tradicionalnim kuhinjama širom svijeta. Svaki začin ima svoje prednosti i nedostatke, zbog toga je ključno razum...